30 Ekim 2012 Salı

UYKUDA KORKUP KÖTÜ RÜYA GÖRENLER İÇİN DUALAR


İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim uykuda korkuyorsa, uyumadan önce on defa şunu söylesin:

لااِلهَ اِلاّ اللهُ وَحدَهُ لاشَریکَ لَهُ یُحیی وَیُمیتُ وَیُمیتُ وَیُحیی وَهُوَ حَیُّ لا یَمُوتُ.

“La ilahe illallahu vehdehu la şerike leh. Yuhyi ve yumitu ve yumitu ve yuhyi ve huve heyyu la yemut.” Daha sonra Hz. Fatıma’nın (s.a) tesbihini çeksin.”

Tıb-ul Eimme kitabında bunlara ilave olarak “Ayet-el Kursi” ve “Gul huvallah” suresini de okumalıdır diye beyan edilmiştir.

Hz. Emir-ul Mumininden (a.s) şöyle nakledilmiştir: “Uykuda korktuğunda veya bir ağrıdan dolayı uykusuzluk ona musallat olduğunda, şu ayeti okusun:
فَضَرَبنا عَلی اَذانِهم فی الکَهفِ سِنینَ عَدَداً ثُمَّ بَعَثناهُم لِنَعلَمَ اَیُ الحِزبَینِ اَحصی لِما لَبِثُوا اَمَداً.

“Fezerebna ela azanihim fil kehfi sinine e’deden summe be’esnahum lineleme eyul hizbeyni ehsa limalebisu emeden.” Ve eğer bir çocuk fazla ağlıyorsa, bu ayeti ona okusunlar.”

Sahih bir hadiste İmam Muhammed Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim uykuda korkarsa, uyumadan önce “Nas, Felak ve Ayet-el Kursi” yi okusun.”
Başka bir rivayette şöyle nakledilmiştir: “Korkuya karşı gece on defa bu duayı okusun:
اَعوُذُ بِکَلِماتِ اللهِ مِن غَضَبِهِ وَمن عِقابِهِ وَمن شَرِّ عِبادِهِ وَمن هَمَزاتِ الشَّیاطینَ وَاَن یَحضُرونَ

“Euzu bikelimatillahi min ğezebihi ve min igabihi ve min şerri ibadihi ve min hemezat-iş şeyatine ve en yehzurun.” Sonra Ayet-el Kursi’yi okusun ve ardından şunu okusun:

اِذ یُغَشّیکُمُ النّعاسُ اَمَنَۀً مِنهُ وَجَعَلنا نَومَکُم سُباتاً.

“İz yuğeşşikum-un nuasu emeneten minhu ve ce’elna nevmekum subaten.”

Sahih bir hadiste İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim (uykudayken) muhtelim olmaktan korkarsa, yatağa girdiğinde şu duayı okusun:

اَلّلهُمَّ اِنّی اَعُوذُبِکَ مِنَ الاِحتِلامِ وَمِن سُوءِ الاَحلامِ وَمِن أن یَتَلاعَبَ بِیَ الشَّیطانُ فی الیَقظَۀِ وَالمَنامِ.

“Allahumme inni euzu bike min-el ihtilami ve min su-il ehlami ve min en yetelaebe biy-eş şeytanu fil yegzeti vel menami.”




0 yorum:

Yorum Gönder